Elin Lindqvist

dmbLS0Nz"/>

Behöver er hjälp med badadet?!

Hej och hå!
Nu var denna helg förbi och Emils 3veckors semester säger vi adjö till. Denna söndag spenderades med Alices framtida gymnastikförening på förmiddagen och sedan har vi ätit och badat barnen. Det är ett projekt här hemma att bada barnen eftersom Albin älskar badet och badar gärna 30 minuter eller längre utan att överdriva men det är inte problemet, utan vårt problem är Alice som AVSKYR att bada. Vi kunde ju se i Unga Föräldrar hur hon bada och tyckte att det var helt fantastisk, ja tiderna har förändrats och hon numera låter som att hon blir styckmördad medan jag badar henne. Men vi fick ner henne i badet, dock skrikandes och sedan tyckte hon faktiskt om att bada så det kanske vänder nu! Hon lekte i vattnet och hade jätte roligt, men att få ner henne är problemet.

Vi har försökt med massor, ändra temperaturen i vattnet, ha massor av skumm, leksaker och ätbart i badet, vi har försökt henne att leka med vattenstrålen osv. Men nej, vi har inte lyckats få henne att frivilligt gå in i badet. Hon älskar däremot att bada vid stranden. Har ni några tips för hur man börjar få en tvååring att vilja bada? Vi är villiga att göra allt nu då det är lite pinsamt att hon inte hade badat på 3v..
14203578_10153904442941724_944655955_o
Åh <3 detta var från den första gången vi skolade in henne på förskolan, vad liten hon var <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Har ni testat badbalja istället för badkar? Jag menar sådant där minibadkar av plast som även större barn får plats i. Så att hon kanske känner att hon har mer kontroll. Men även att ge en docka ett badkar och låta henne bada dockan fast ni leker att dockan inte vill och så får hon förklara för dockan varför det är bra och inte farligt?.

 2. Emelie

  Har ni testat att bara klä av henne och tappa upp badet, sätta i Albin och sen överdriva lite lek med Albin så kanske hon självmant vill hoppa i efter en stund? 🙂 Min lilla är väldigt envis och det går inte göra saker om hon själv inte vill haha! Annars brukar jag bada med min dotter och när vi ska tvätta håret så får hon ligga på mina ben med huvudet vid knäna, har ni testat? Kanske känns tryggare för henne 🙂 nu kanske inte ni har badkar men kanske någon annans ni kan låna? 🙂

  1. baralindqvist

   Vi har badkar och när vi själva ska bada och börjar fylla upp badet så får hon panik och börjar redan då skrika att hon inte vill bada, Att hon är ren osv. Hon vill inte gå utan kläder när vi närmar oss badrummet. Albin badar inte i badkaret men älskar att bada och hon vet det men vill ändå inte vara nära honom när han badar. Hon helt enkelt hatar vårt badkar och att bada 😂

 3. Lisa

  Har samma problem med vår 2åring. Eller att sitta i vattnet och leka går väl bra men när man ska tvätta/blöta kroppen blir det ett jäkla liv 😛 innan var det inga problem alls. Vi försöker göra det så fort som möjligt och sen leker vi massor i badet efteråt. Tvätta håret är värst tycker han så när vi är klara får alla hans badleksaker tvätta ”håret” också. Det går ganska bra när han får tvätta sig själv, problemet är ju bara att han inte blir den. Lite vatten på magen och nån droppe i håret liksom.

 4. Charolin

  Badgelepulver kan man hälla i vattnet, så blir de som lite gelé altigt, finns i massor av fina färger. Testat att Bada tillsammans med henne? 🙂 Bad bomb finns också i massa fina färger. Ni kanske har testat på dessa sake redan. Lycka till och hoppas hon snart tycker om att bada 🙂 ni fixar de!

 5. Maria

  Ett tips är att åka till Lush och låta Alice välja en fin badbomb och förklara för henne att man har den i badet när man badar ☺ tycker hon inte badkritorna är roliga då? Har ni testat att en av er sitter med och badar med henne ?

 6. Angelica

  Våran tjej hade också en period där i 2 års åldern när hon vägrade bada. Men sen vände det bara och hon älskade att bada igen 😊
  Var jobbigt att tvinga henne till det men ja man va ju tvungen ibland😐

stats